Kunde: Cemasys.com

Prosjekt:  Rådgivere, bærekraft og miljø

Tags: rekruttering, Google ads, facebook

Medierådgivning – digital rekruttering

I denne casen kan du lese om en god digital stategi for Cemasys.com. Her benyttet vi Google Adwords og LinkedIn til digital rekruttering av konsulenter.

CEMAsys.com AS tilbyr rådgivning og ny IT-teknologi for å gjøre virksomheter mer bærekraftige. Uansett bransje eller ambisjonsnivå, kan de hjelpe virksomheter med å utvikle gode og balanserte CSR strategier.
De tilbyr et bredt spekter av kompetansetjenester innen bærekraft, samfunnsansvar, klimaberegninger, miljørapportering og risikoanalyser.
Det kan være vanskelig for utenforstående å forstå hva arbeidet i Cemasys går ut på, og da de skulle søke etter tre nye konsulenter, måtte medierådgiverne tenke litt videre enn de «vanlige» plattformene.

Annonsering

Valget falt på to spennende plattformer som er mye benyttet til digital rekruttering: Google Adwords og LinkedIn.
AdWords er Googles annonsesystem, der hvem som helst kan gå inn og by på annonseplass koblet til spesifikke søkeord. Med Google AdWords kan annonsører nå personer som aktivt søker etter deres produkter eller tjenester. Det fungerer spesielt godt for nisje-/fagstillinger, og ikke minst for IT-stillinger. Veldig mange starter jobbsøkerprosessen med å google aktuelle firmaer og stillinger.
LinkedIn er verdens største profesjonelle nettverk, og de fleste bruker det både i jobbsammenheng og personlig. Det blir stadig viktigere å bygge profesjonelle nettverk for å få drømmejobben, og LinkedIn fungerer ypperlig i så måte.

Vi ser en tydelig trend hos jobbsøkerne, hvor mange startet jakten på sin drømmejobb ved å gjøre et enklet søk på Google. For å fange interessen til kandiatene som en spennende arbeidsgiver, bør du være godt synlig og ha en god strategi for søkeordsannonser.
– Hilde
 

Resultat

Det viste seg at denne digitale rekrutteringen var god! Vi gjorde grundige analyser og hentet ut trafikkstatistikk, og det var stor interesse rundt disse stillingene.
Da søknadsfristen gikk ut, satt Cemasys igjen med 77 søkere, og svært mange av disse var gode kandidater. Resultatet var ansettelse av tre dyktige medarbeidere.
Det er viktig å bruke de rette kanalene i rekrutteringsprosessen.
Trine Landøy, gründer av onboardingtips.no, sier følgende: «En tommelfingerregel er at en feilansettelse koster halvannen ganger årslønna. Det er mye penger!»

 

 

Vi skulle ansette 3 nye Konsulenter med Master eller Bachelorgrad innen CSR, miljø og bærekraft. Vi ga Jobbsys oppdraget med å lage en kreativ og nytenkende kampanje inn mot målgruppen og med en digital kombinasjonsstrategi i bunnen. Resultatet ble fantastisk med totalt 77 søkere og der vi til slutt ansatte 3 meget dyktige medarbeidere som alle har blomstret i jobben. Takk for hjelpen – vi kommer tilbake!

– Elisa Walderhaug – Konsulentsjef Cemasys.com AS 

Trenger du hjelp til å tenke nytt og kreativt i din rekruttering?

ta kontakt

LES FLERE CASER

Maarud rekruttering