Våre kommunekunder

Estimert lesetid: 7 minutter

Skrevet av: Ida Elise Østberg

Estimert lesetid: 7 minutter
Skrevet av: Ida Elise Østberg
Landets mange kommuner trenger medarbeidere til diverse funksjoner innen forskjellige bransjer. For å finne kvalifiserte kandidater til alle stillingene, er det viktig å være bevisst på målgruppen, og hvor i det digitale universet vi finner dem. Virksomheten skal vises fra sin beste side ved hjelp av design og gode bilder som vekker oppmerksomhet hos kvalifiserte kandidater.
Vi har utfordret noen av våre kommunekunder til å tenke litt utenfor boksen designmessig. Denne utfordringen har de sporty blitt med på, noe som har ført til mange felles seire. Under kan du lese om noen av dem
gåsetegn

Jeg opplever at Jobbsys.no er en seriøs aktør som har god kontroll på annonsering i digitale medier. Jeg føler meg trygg på at jeg finner de mest kvalifiserte kandidatene via vårt samarbeid med Jobbsys.no

– Marit Mundahl, 

Etatsjef skole i Fredrikstad kommune

gåsetegn

Jeg opplever at Jobbsys.no er en seriøs aktør som har god kontroll på annonsering i digitale medier. Jeg føler meg trygg på at jeg finner de mest kvalifiserte kandidatene via vårt samarbeid med Jobbsys.no

– Marit Mundahl, 

Etatsjef skole i Fredrikstad kommune

Fredrikstad kommune

Med 82.000 innbyggere er Fredrikstad landets tiende største kommune. Den ble kåret til Norges mest attraktive by i 2017 og er i sterk vekst. Vi fokuserer på dette når vi lager stillingsannonser for dem, og legger vekt på å formidle kommunens stolthet. Med en sterk profilmanual er elementene i materiellet fra kommunen gjenkjennbare. Vi sørger for ekstra oppmerksomhet ved hjelp av bilder og bevegelse der stillingene publiseres.  
Materiell lages alltid i samarbeid med kunden. Vi spør i forkant om de har spesielle ønsker med tanke på bilder og grafisk uttrykk. Bilder er et viktig virkemiddel, og vi forsøker alltid å finne bilder som speiler bedriften og trigger til søk.

Våren 2020 søkte de etter sommervikarer for helse og velferd, og i den anledning ble det laget en video der forskjellige brukere takket helsetjenesten i kommunen. Denne varme videoen ble benyttet for å vise kommunens styrke innen dette viktige området.
Resultatet ble fantastisk! Annonsene ble delt på Facebook hundrevis av ganger – både av stolte aktører innen helsevesenet og folk som ønsket å tipse videre om de spennende jobbene som nå var ledige. I tillegg til visningene og klikkene vi legger opp til i våre kampanjer, fikk denne kampanjen en ekstra boost av alle som engasjerte seg, og Fredrikstad kommune fikk nok søkere til stillingene.
Hos oss blir hver stilling behandlet unikt, og vi vurderer alltid hvilke kanaler som egner seg best for målgruppen. Fredrikstad kommune har blant annet hatt kampanjer ute på Snapchat, Facebook, Linkedin, i nettaviser og på utvalgte nettsteder via Google Display. 
Les vårt innlegg om hvorfor vi anbefaler Google Display for ledige stillinger HER
gåsetegn

Kongsberg kommune har i flere år samarbeidet med Jobbsys.no om stillingsannonsering. Vi opplever samarbeidet som positivt og tidsbesparende med høy grad av personlig service fra vår medierådgiver og fra grafiske designere. I tillegg til å levere raskt i en hektisk hverdag, opplever vi at alle vi er i kontakt med er positive, løsningsorienterte og faglig dyktige. De setter seg raskt inn i våre behov og ønsker.

– Kongsberg kommune

gåsetegn

Kongsberg kommune har i flere år samarbeidet med Jobbsys.no om stillingsannonsering. Vi opplever samarbeidet som positivt og tidsbesparende med høy grad av personlig service fra vår medierådgiver og fra grafiske designere. I tillegg til å levere raskt i en hektisk hverdag, opplever vi at alle vi er i kontakt med er positive, løsningsorienterte og faglig dyktige. De setter seg raskt inn i våre behov og ønsker.

– Kongsberg kommune

Kongsberg kommune

Kongsberg kommune har 27.700 innbyggere og ligger sentralt på Østlandet. Byen Kongsberg er kjent for Universitetet i sørøst-Norge og kalles ofte for «teknologibyen». Kommunen har totalt ca 1.900 arbeidsplasser. Når de søker nye medarbeidere, bistår vi med mediestrategi og materiellproduksjon i tråd med kommunens uttrykk og verdier.
Kommunen legger vekt på å være en raus, åpen og nyskapende organisasjon. Kampanjene vi lager for Kongsberg kommune gjenspeiler dette. Vi har delt en suksesshistorie på nettsiden vår som viser en kampanje som fikk stor oppmerksomhet og mange relevante søkere. Vi utfordret kommunen til å tenke helt nytt, og de var sporty nok til å bli med på idéen (les HER)
gåsetegn

Vi benytter oss av Jobbsys.no til våre kunngjøringsannonser. Vi opplever at de er raske til å håndtere bestillingen, og de tar seg av både design og mediekontakt på en effektiv og serviceinnstilit måte.

– Marit Petra Brenden, 

Ringsaker kommune

gåsetegn

Vi benytter oss av Jobbsys.no til våre kunngjøringsannonser. Vi opplever at de er raske til å håndtere bestillingen, og de tar seg av både design og mediekontakt på en effektiv og serviceinnstilit måte.

– Marit Petra Brenden, 

Ringsaker kommune

Ringsaker kommune

Kjært barn har mange navn, og Ringsaker er kjent som både Prøysenkommunen, matkommunen og næringskommunen. For Ringsaker kommune har vi i flere år hovedsakelig stått for print-annonser i forbindelse med kommunens kunngjøringer. Vår kontaktperson sender teksten, og vi sørger for at annonsen får riktig utforming og innrykk i ønskede aviser. 
De har også sett på mulighetene som ligger i annonsering av ledige stillinger, og vi traff mål med vår kampanje for fagarbeider til parkavdelingen.

Østre Toten kommune

Østre Toten kommune har også begynt å se litt på mulighetene som finnes i profilering av jobbannonser. Innen helsefaget har vi søkt etter rådgivere, enhetsleder til en avdeling på helsebygget «Labo», sommervikarer og rekrutteringsstillinger for studenter innen helsefag.

For Ingeniør Ivar Pettersen har vi hatt mediemikser som omfattet flere SoMe-kanaler som Snapchat og Facebook, samt relevante nettaviser og andre steder. Mulighetene er mange, og våre medierådgivere er i første omgang en sparringspartner for våre kunder når det gjelder hva som fungerer best for hver spesifikke jobbutlysning. 
gåsetegn

Våre seire er våre kunders seire. I jobbsys.no har vi en enorm lidenskap for jobben vi gjør. Uansett hva arbeidsdagen inneholder skal vialltid bidra til at våre kunder har kvalifiserte nye ansatte på plass som matcher både bedrift og stilling – samt har oppnådd god profilering av bedriften.

– Anne-Lene Spanthus 

daglig leder i Jobbsys.no

gåsetegn

Våre seire er våre kunders seire. I jobbsys.no har vi en enorm lidenskap for jobben vi gjør. Uansett hva arbeidsdagen inneholder skal vialltid bidra til at våre kunder har kvalifiserte nye ansatte på plass som matcher både bedrift og stilling – samt har oppnådd god profilering av bedriften.

– Anne-Lene Spanthus, 

daglig leder i Jobbsys.no

Vi viser din bedrift fra sin beste side

Vår høyeste prioritet er alltid at våre kunder skal lykkes. Det er de ansatte som utgjør kompetansen en bedrift har, og et godt arbeidsmiljø er viktig for suksessfaktoren. Det er essensielt at din neste medarbeider har de nødvendige kvalifikasjonene og er rett person for jobben.
Jobbutlysningen gir mange tilfeller et førsteinntrykk, og det er viktig å vise bedriften fra sin beste side. Vi utfordrer arbeidsgivere til å tenke over egen attraktivitet og positive historier. Vi ønsker å bidra til å kommunisere positivitet og stolthet videre til nåværende og fremtidige medarbeidere for å inspirere, motivere og gjøre bedriften til et foretrukket sted å jobbe.